sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Neuvontamateriaalin tuottaminen


Tämän yksilötehtävän tavoitteena on, että opit tuottamaan matkailuyritykseen neuvontamateriaalia tutkinnon perusteiden mukaisesti.


Määrittele itsellesi oma matkailuyritys, jolle laadit neuvontamateriaalia. Voit luoda uuden yrityksen tai valita jo olemassa olevan, esim. työssäoppimispaikan. 


Paratiisimatkat

Itse päätin luoda kuvitteellisen yrityksen kyseiseen tehtävään. Yrityksenä on Paratiisimatkat niminen matkatoimisto, jolla on Suomessa liikkeitä sekä mahdollisuus varata palveluita netissä.

Kenelle?
Lapsiperheet, pariskunnat, seniorit

Mitä?
Valmismatkapaketteja, lennot, hotellit

Miten?
Yrityksen pääkonttori Helsingissä, muutamia pienempiä konttoreita suurimmissa kaupungeissa. Toimii myös netissä. Henkilökuntaa tarvitaan konttoreihin sekä nettisivujen hoitamiseen. 

Imago?
"lomia jokaiselle", luotettava, turvallinen ja helppo


Tehtävän eteneminen

Tehtävän aloitus venyi tällä kertaa melko pitkälle, koska ajattelin, että tämä olisi jotenkin vaikea tehtävä. Lähdettyäni tekemään tehtävää huomasin, ettei kyseessä nyt niin kauhean vaikea tehtävä loppujen lopuksi ollutkaan. 

Lähdin liikkelle siitä, että mietin minkälaisia mainoksia ja niissä olevia tehokeinoja olen nähnyt ja kokosin niistä pienen muistilistan:


  • suuret värikkäät kuvat
  • tekstiä kuvien sisällä
  • pienet "info-laatikot", joissa mainostetaan esim. tarjouksia
  • selkä teksti
  • positiivinen sanasto
  • harmoninen värimaailma, hyvin usein vihertäviä sävyjä 


Näiden avulla lähdin kokoamaan kuvitteellista julistemainostani, joka kiinnostaisi ihmisiä ja saisi heidät tutustumaan yrityksen palveluihin. Ja koska en edelleenkään omista Windows-konetta, en pystynyt tekemään tehtävää tehtävänannossa olleilla ohjelmilla. Tein oman työni OpenOfficella.

Alku oli hankala, koska en oikein tiennyt mitä kaikkea haluaisin julisteeseen sisällyttää. Aloitin kuitenkin sillä, että etsin muutamat kuvat netistä, joita haluaisin käyttää ja tämän jälkeen sommittelin ne mieleiseeni asetelmaan. Tämän jälkeen lisäsin yrityksen kuvitteellisen logon sekä aijemmin mainitsemiani pieniä info-laatikoita herättämään huomiota. Lopuksi lisäsin vielä vähän tekstiä, joka saisi ihmiset kiinnostumaan yrityksestä entisestään. 

Lopputulokseen olen itse melko tyytyväinen, vaikka lopulta huomasin, että julisteeni muistuttaa todella paljon käyttämieni matkatoimistojen sivustoja. Ehkä olen tuijottanut niitä hieman liikaa, kun on jäänyt niin suuret vaikutteet. Onnistuin kuitenkin mielestäni tekemään ihmisten mielenkiinnon herättävän mainosjulisteen kuvineen kaikkineen. Jää nähtäväksi mitä muut pitävät aikaansaannoksestani...

Tässä kuitenkin työni ja harmikseni blogger sai ainakin tästä ensimmäisestä kuvasta jotenkin sumean, mutta idea kuitenkin näkynee. Suosittelen kuitenkin klikkaamaan kuvat isommiksi, jos haluaa lukea tekstit helpommin.


Juliste kokonaisuudessaan
Julisteen ensimmäinen osa hieman suurempana
Julisteen toinen osa hieman suurempana








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti